SEURAAVA OTTELU:

Kesämestaruus SPV:lle tasaisen pelin jälkeen

SPV ja Jymy tarjosivat sadepäivän viihteen kesämestaruussarjan toisen pelin muodossa. Titteli meni SPV:lle, joka otti toisen voiton maalein 4-6 (0-1, 3-4, 1-1).

Paikkoja luotiin avauserään useammankin maalin tekemiseen, mutta laukaukset kohdistuivat vielä ohi. Erän ainokainen syntyi ajassa 16.55, kun Riku Hakanen löysi Mikko Santasen hyvältä maalintekosektorilta. Toiseen erään maaleja saatiin enemmän. SPV pääsi 2-0 -johtoon Joona Kajaalan maalilla, johon syötön tarjosi jälleen Hakanen vapaaseen tilaan maalin kulmalle. Jymyn avausmaalin laukoi Jani Ojala, kun toista erää oli pelattu kuusi minuuttia.

Pelin puolivälin paikkeilla nähtiin parin minuutin sisään kolme hienoa sommitelmaa. Ensimmäisestä vastasi SPV ja kolmikko Riku Hakanen-Eemeli Karjanlahti-Jeri Heikkilä. Toisessa päässä Niklas Äijälän ja Jussi Lassilan tuottama kuvio päätyi verkkoon ja seuraavassa vaihdossa Kajaala pääsi puttaamaan maalin edestä lukemat 2-4:ään. Sama mies oli asialla myös pari minuuttia myöhemmin ajassa 34.54 ja laukoi hattutempun. Päätöserään lähdettiin lukemista 3-5, Karri Vaaralan kaventaessa 10 sekuntia ennen erätaukoa.

Kolmas erä alkoi Jymy-merkkisesti, kun Eemil Äijälän kenttämestarin erikoinen pomppi SPV-maaliin. Peli pysyi tasaisena loppuun asti, ja vaikka ylivoimaa tarjottiin useampaan kertaan, maaleja se ei tuottanut. Ottelu ratkesi viimeisellä minuutilla, jolloin Jymy pelasi ilman maalivahtia ja Hakanen pääsi kuljettamaan pallon tyhjään kehikkoon.

Kajaala oli ottelun tehokkain pelaaja kolmella maalilla ja pirteällä esityksellä. Jymyn tehokkain oli Eemil Äijälä (1+1).

5L9A2328

Voitosta huolimatta parannettavaa on vielä, kuten asiaan kuuluu. Seuraava harjoituspeli on normaalia poikkeuksellisempi, nimittäin vastustaja tulee Pohjanlahden toiselta puolelta. Ruotsin Superliigassa pelaava IBK Dalen Uumajasta saapuu mittaamaan SPV:n pelikunnon lauantaina 10.8. Ottelu pelataan Vaasan Sähkö Areenalla klo 18.00.